Andyho Schlecka titul neteší: "S Contadorom som súperil a prehral"

06.02.2012 Celý región

Luxemburg 6. februára (TASR) - Luxemburský cyklista Andy Schleck nemá dôvod na radosť z triumfu na Tour de France 2010, ku ktorému prišiel po diskvalifikácii Španiela Alberta Contadora. Najslávnejšie cyklistické preteky sveta chcel totiž vyhrať na trati a nie na súde.

"Vždy som veril v jeho nevinu," reagoval Schleck na pondelňajšie rozhodnutie Športového arbitrážneho súdu (CAS), ktorý Contadora potrestal dvojročným dištancom a odobral mu aj titul z Tdf 2010.

Ten s najväčšou pravdepodobnosťou pripadne práve Andymu Schleckovi, ktorý vtedy skončil druhý. "Nemám žiaden dôvod na radosť. Je to veľmi smutný deň pre cyklistiku. Jediným pozitívom je to, že po 566 dňoch neistoty konečne prišiel verdikt a môžeme sa pohnúť ďalej," uviedol.

"Ak ma teraz vyhlásia za celkového víťaza TdF 2010, nebudem šťastný. Na pretekoch som súperil s Contadorom a prehral som," pokračoval dvadsaťšesťročný Luxemburčan, ktorého odborníci považujú za najväčšieho favorita tohtoročnej Tour: "Ak tento rok uspejem, budem to považovať za svoje prvé víťazstvo na Tour."

Informovali agentúry AP a Reuters.
 

Vyberte región